Gezonder Nu
Image default
Aandoeningen en ziekten

Last van acne? Verbeter dan je huidconditie met een acnebehandeling

Acne is een vervelende huidaandoening die je voornamelijk ziet bij jongeren tussen de 15 en 25 jaar. Toch kunnen ook volwassen nog op latere leeftijd last hebben van acne. Bij mensen met acne zie je vaak dat er sprake is van een verhoogde talgproductie. Wanneer er daarnaast ook dode huidcellen zijn die zich opstapelen en er bacteriën in de talgklieren aanwezig zijn, kunnen er kleine ontstekingen ontstaan. Deze ontstekingen zien eruit als rode bultjes en worden acne genoemd. Gelukkig je terugvallen op een effectieve acnebehandeling.

Verschillende behandelingen tegen acne

Het hebben van acne kan je fysieke en mentale evenwicht verstoren. Veel mensen kunnen bovendien negatieve gevolgen door acne ervaren op hun sociale leven. Je wil er daarom waarschijnlijk zo snel mogelijk vanaf. Gelukkig bestaan er speciale acnebehandelingen. Het doel van deze behandelingen is het verbeteren van de huidconditie. Daarnaast zorgen de behandelingen ervoor dat we puistjes en mee-eters beter onder controle krijgen. Ook kunnen de behandelingen andere vervelende bijkomstigheden van acne tegengaan, zoals vlekjes, roodheid en littekentjes.

Dit kun je doen

Er zijn verschillende behandelingen aan om je huidconditie te verbeteren. Na een uitgebreide huidanalyse bepalen je samen met de specialist wat voor jou de beste behandeling is. Bij acne voeren ze meestal een peeling of een hydrafacial behandeling uit. Met de peeling wordt het vernieuwingsproces van de huid gestimuleerd en versneld. De huid gaat er hierdoor frisser, jonger en egaler uitzien. Een andere fijne bijkomstigheid van een peeling is dat de huid huidverzorgingsproducten beter opneemt. Een hydrafacial behandeling is een diep reinigende acnebehandeling waarbij gebruik wordt gemaakt van een gepatenteerde technologie. Er is bij een hydrafacial maar één acnebehandeling nodig om de huid diep te reinigen. Tijdens deze dieptereiniging worden dode huidcellen en onzuiverheden verwijderd. De huid wordt daarnaast optimaal gevoed en beschermd. Deze acnebehandeling is volledig pijnloos.

Waarom kunnen deze acnebehandelingen helpen tegen acne?

Doordat er tijdens deze acnebehandelingen verschillende factoren die bijdragen aan het ontstaan van acne, zoals dode huidcellen, overtollig talg, bacteriën en onzuiverheden, worden verwijderd, is de kans kleiner dat er nieuwe ontstekingen ontstaan. Het voeden en beschermen van de huid zorgt voor een verbetering van de huidconditie.

Dit kun je zelf doen tegen acne

Acne kan verergeren door verschillende factoren, zoals stress of door het eten van ongezonde voeding. Daarom is allereerst een gezond leefpatroon belangrijk om acne zoveel mogelijk tegen te gaan. Zorg er dus voor dat je gezond eet, voldoende drinkt, beweegt en ontspant. Naast een gezond leefpatroon is het belangrijk dat je de huid zo min mogelijk aanraakt, zodat bacteriën van die op je handen zitten niet op je gezichtshuid terechtkomen. Reinig daarnaast de huid ‘s ochtends en ‘s avonds met goede reinigingsproducten en bescherm de huid met een verzorgde crème. Diverse producten, zoals Skin Health en Dermaceutic, geven vaak al snel zichtbare resultaten. Ook zorgen deze producten ervoor dat de huid zichzelf beter kan genezen en dat de acnebehandelingen betere resultaten opleveren. Wil je weten welke producten je het beste kunt gebruiken? Dan kun je bij ons terecht voor meer informatie en advies.