Gezonder Nu
Image default
Aandoeningen en ziekten

Wat is een massage gun?

Wat is een massage gun?

Een Massage gun is een apparaat wat je kunt gebruiken om jezelf te masseren. Je hebt immers niet altijd de tijd om naar een masseur te gaan. Bovendien wil je het ook zelf kunnen doen als je hier behoefte aan hebt. De naam gun is gekomen omdat je als het ware lichte schoten in je huid laat zetten. In de afgelopen jaren zijn er veel ontwikkelingen geweest waardoor het apparaat beter en efficiënter is geworden. Ook in de sport wordt dit apparaat vaak gebruikt door bijvoorbeeld basketballers. Ook zijn er apparaten die een trillende functie hebben. Deze zorgen ervoor dat vastzittende spieren los gemasseerd worden. Bovendien wordt de bloedbaan hiermee geactiveerd en je zult al snel verbetering merken. Naast blessures kun je het ook gewoon gebruiken als onderhoud of als je opstaat met stijve spieren.

Waarom voor de best geteste massage gun kiezen?

Wij hebben de categorie best getest gemaakt om je direct bij de juiste producten te brengen. Een massage gun moet het effect wat een masseur op je heeft nabootsen. Doordat de techniek hard ontwikkeld is lukt dit ook steeds beter. Er gaat niets boven een echte masseur, maar voor de meeste mensen is dit veel te duur. Een goede massage gun heb je vaak al tussen de 90 en 250 euro afhankelijk van de functies die hij moet hebben. Naast de spieren kun je ook het onderliggende weefsel hiermee behandelen. Dit zorgt ervoor dat je een stuk soepeler en elastischer gaat bewegen.

Hoe gebruik je het apparaat?

In de meeste gevallen wordt er bij een massage gun een handleiding geleverd. Hierin staat precies beschreven hoe je hem kunt gebruiken. Ook lichten zij vaak de verschillende functies toe en leer je precies hoe je het apparaat harder of zachter kunt laten werken. Bij een blessure blijft het raadzaam om eerst een arts te raadplegen. Een verkeerde massage kan de blessure pijnlijker maken en ook kun je daarvan blijvende schade oplopen.