Gezonder Nu
Image default
Gezondheid van vrouwen

4 tips voor een gezonder leven

Veel mensen willen graag gezonder gaan leven. Gezonder leven heeft namelijk erg veel voordelen. U voelt zich beter als persoon en u wordt natuurlijk vaak oud wanneer u gezond leeft. Lees verder voor 4 tips om uw nieuwe gezonde levensstijl te beginnen.

Stel doelen

Wanner mensen kiezen voor gezonder leven, stellen ze vaak geen duidelijke doelen. ‘Ik wil geen snoep meer eten’ is vaag en niet echt meetbaar. Het is beter om een doel te stellen die SMART is. SMART betekent specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden. Wanneer u een doel hebt gesteld, zorg dan dat u er via een SMART hoek naar kijkt. Zo komt u er achter dat uw doel bijvoorbeeld niet realistisch of tijdgebonden is. Zorg dat u doelen naar het SMART model vormt.

Routine en schema

Zorg dat er een routine en schema in uw eetpatroon zit. Eet uw ontbijt, lunch en avondeten op dezelfde tijd. Zorg ook dat u tussendoortjes op vaste tijden neemt. Dit zorgt ervoor dat uw maag gewend raakt aan het eten wat binnen komt en zo gaat de vertering een stuk sneller. Zorg dat uw voedingsschema is gebaseerd op de schijf van vijf. Vergeet ook niet dat gezond leven niet minder eten betekent. Consulteer een diëtist over hoeveel calorieën u op een dag binnen moet krijgen. Wanneer je continue te weinig voedingsstoffen eet zal uw lichaam uitgeput raken en gaat u juist merken dat uw lichaam zich slecht voelt.

Sport

Veel mensen associëren sporten met afvallen, maar dit is volledig fout. Probeer deze gedachte van u af te zetten, want uw lichaam heeft gewoon beweging nodig om zich fit te houden. Door een verhoogde conditie zult u ook merken dat u zich beter voelt en dat u langer dingen volhoudt. Verder merken mensen die veel sporten dat ze minder kans hebben op ziektes en andere aandoeningen. Sporten is iets waar u in moet investeren om hier op de langere termijn voordeel uit te halen.

Waarom

Vraag uzelf af waarom u gezonder wilt leven? Als het antwoord alleen ‘afvallen’ is, moet u misschien meer nadenken over wat een gezond leven voor u betekent. Dun zijn is iets wat  veel mensen willen, maar het is uiteindelijk het allerbelangst dat u gezond bent. U zult meer stralen wanneer u gezond leeft!

https://samen-sterk.com/dietist-eindhoven/