Gezonder Nu
Image default
Gezondheid van vrouwen

Er zijn verschillende soorten ooglidcorrecties

Een ooglidcorrectie is een populaire gezichtsbehandeling. Er zijn twee verschillende soorten ooglidcorrecties namelijk de bovenooglidcorrectie als voor de onderooglidcorrectie. Verschillende praktijken in Nederland bieden een ooglidcorrectie aan. Een ooglidcorrectie wordt uitgevoerd door een arts. Om een goede keuze hierin te kunnen maken is het belangrijk om kennis te maken met verschillende klinieken en de artsen die er werken. De prijzen van de behandelingen verschillen ook per kliniek. Het is echter van groot belang dat een operatie op de juiste manier wordt uitgevoerd. Het is daarom niet verstandig om alleen te kijken naar de prijs die een kliniek voor een operatie vraagt.

Het laten uitvoeren van een bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie wordt niet alleen uitgevoerd vanwege cosmetische redenen. Wanneer er een teveel aan huid boven de ogen ontstaat kan dit namelijk ook het gezichtsveld belemmeren. Bij een bovenooglidcorrectie wordt dit teveel aan huid weggehaald. Voor de behandeling zal er altijd eerst een consult plaatsvinden. In dit consult wordt onder andere besproken hoeveel huid er weggehaald zal worden. Dit wordt gedaan door de huid op het ooglid af te tekenen. Daarnaast zal er bij dit consult ook worden bepaald of er sprake is van een verslapte spier in het ooglid. Ook dit kan namelijk een reden zijn voor hangende oogleden. Bij een verslapte spier zal alleen het weghalen van overtollige huid mogelijk niet genoeg zijn.

Het laten uitvoeren van een onderooglidcorrectie

Een onderooglidcorrectie wordt voornamelijk uitgevoerd vanwege cosmetische redenen. Een teveel aan huid onder de ogen kan namelijk zorgen voor wallen. Dit vinden veel mensen storend omdat wallen al snel zorgen voor een vermoeide indruk. Bij een onderooglidcorrectie wordt het overschot aan huid dat is weggehaald soms gebruikt om het onderooglid op te vullen. Door deze techniek te gebruiken wordt er voorkomen dat het na de operatie lijkt alsof je holle onderoogleden hebt. Het litteken dat na de operatie ontstaat zal zich dicht bij de wimperrand bevinden. Door de tijd heen zal dit litteken echter steeds meer vervagen en na een jaar is het zo goed als verdwenen.