Gezonder Nu
Image default
Gezondheid voor mannen

Zo draag je je laptop veilig met je mee

Zo draag je je laptop veilig met je mee

Wie regelmatig of zelfs dagelijks zijn laptop met zich mee draagt, bijvoorbeeld naar kantoor, doet er goed aan hier een geschikte tas voor aan te schaffen. Een laptoptas. 

Een laptop is een kostbaar bezit. Tegenwoordig is het, net als de smartphone, een product dat niet alleen wordt ingezet voor het werk, maar waar ook veel privézaken op geplaatst worden. Denk aan foto’s en bijvoorbeeld blogs voor jouw website of teksten voor jouw social media account. We doen ook online onze boodschappen en bankieren online via onze laptop. Kortom; de laptop is onmisbaar in ons dagelijkse leven. 

Het is de reden waarom we onze laptop zo goed mogelijk willen beschermen als we die met ons meedragen naar kantoor of naar vrienden om vakantiefoto’s te gaan bekijken. Dat kan in een schoudertas heren, mits deze een stevig vak heeft waar de laptop in past. De laptop moet niet te veel heen en weer schudden en moet goed beschermd zijn. 

Kies voor een specifieke laptoptas in een juist formaat

Specifieke tassen die gemaakt zijn om een laptop in mee te nemen, zijn tassen die ook echt laptoptassen genoemd worden. Ze zijn geschikt voor de verschillende formaten laptops, van een bijvoorbeeld een 14 inch tot een 17 inch laptop. 

Bij de aanschaf van zo’n tas is het goed om er zeker van te zijn dat jouw laptop daarin past. Heb je een laptop die 17 inch groot is, filter dan op een laptoptas 17 inch dames. Zowel online als in een fysieke winkel weet je direct waaruit je kiezen kan. 

Let op de veiligheid van het laptopvak

Let erop dat het laptopvak niet alleen het juiste formaat heeft, maar ook gewatteerd is en goed sluit. Soms is dat met een rits, bij een andere tas heeft het laptopvak een klittenbandsluiting. Hoe het vak ook maar sluit, het is van belang dat de laptop stevig in het vak past en niet gaat schuiven. Het is ook belangrijk dat er een beschermende zachte en stevige laag omheen zit, zodat bij stoten de laptop niet direct in gevaar komt. 

De meeste laptoptassen bieden naast ruimte voor een laptop ook ruimte voor andere spullen zoals ordners, schrijfblokken, een etui, persoonlijke spullen en een enkele keer ook een speciale plek voor een waterfles. De ene tas heeft een zakelijk uiterlijk, de andere is wat sportiever. Je hebt de keuze uit niet alleen handtassen, maar de meeste tassen kunnen ook over de schouder of crossbody worden gedragen. Er zijn ook rugzakken die plaats bieden aan een laptop. 

Ga voor een geschikte laptoptas en een eigen look

Zo is er voor iedereen een geschikte laptoptas te vinden in alle mogelijke vormen en van allerlei verschillende materialen gemaakt. Van leer tot polyurethaan en van canvas tot suède. Een laptoptas 14 inch van lichtbruin leer biedt een heel andere look dan een laptoptas 15 inch van polyester. Zo kun je altijd kiezen voor een eigen stijl en neem je in alle gevallen veilig je laptop met je mee.