Gezonder Nu
Image default
Onderwijs

Waarom is het een goed idee om te kiezen voor de Sportmassage studie?

De Sportmassage opleiding is ontzettend breed en biedt veel baanmogelijkheden in de toekomst. De sportwereld is namelijk ontzettend groot en breed. Deze wereld zou niet kunnen bestaan zonder de sportmasseurs, deze functie kan veel verschillende dingen betekenen. Een ding is echter zeker en dat is dat het een cruciaal beroep is om topsporters te maken tot wie ze vandaag zijn. Er zijn overigens ook ontzettend veel doorgroeimogelijkheden en je kan het zo groot aanpakken als dat je zelf wilt. Of dit nou het verzorgen van het plaatselijke sportteam is of aan het hoofd staan van de masseuse afdeling van een topsport club. Alles is mogelijk met deze veelzijdige opleiding.

Wat kan je in de toekomst gaan doen met deze opleiding?

Als gecertificeerd sportmasseur kan je veel verschillende kanten op gaan na de studie. Zo kun je ervoor kiezen om een eigen praktijk te gaan beginnen. Ook kan je ervoor kiezen om bij een andere praktijk te gaan werken of zelfs voor een bekende sportclub. Nu is het niet alleen mogelijk om ervoor te kiezen om direct aan het werk te gaan maar kan je ook nog doorstuderen. De vakken en kennis die je tijdens deze opleiding leert sluiten namelijk erg goed aan op een opleiding tot fysiotherapeut. Een fysiotherapeut heeft vaak een net wat uitgebreider takenpakket en nóg meer baanmogelijkheden in de toekomst. Uiteraard staat de opleiding erg goed op zichzelf en kan je er veel mee bereiken.

Een baan in de sportwereld en zijn voordelen

Het heeft zeker een aantal voordelen om een baan te hebben in de sportwereld. De populariteit van sport (en dan vooral topsport) blijft sterk toenemen, dit is een ontzettend groot deel van de maatschappij en biedt dan ook veel zekerheid dat de baan blijft bestaan. Omdat de populariteit van de sportwereld toeneemt neemt het aantal sporters ook toe. Meer sporters staat uiteraard voor meer werk dus ook voor meer beschikbare functies.