Gezonder Nu
Image default
Diensten

Een fysiotherapeut is voor veel meer goed dan het behandelen van een sportblessure

Een goede sessie bij Fysiotherapie IJsselstein Kan wonderen verrichten. Veel mensen maken de misvatting dat fysiotherapie alleen nodig is bij het verhelpen van sportblessures. Een goede fysiotherapeut doet echter zo veel meer dan dat. Er zijn veel verschillende soorten therapieën, zo is de een vooral gericht op het verhelpen van blessures terwijl de andere meer gericht is op verhelpen van andere pijnpunten en het verlossen van pijn bij het maken van bepaalde bewegingen. Dit zijn slechts twee van de verschillende soorten fysiotherapie. Dan zijn er zo veel verschillende soorten, hoe weet je dan welke je nodig hebt?

Hoe weet je of je naar een fysiotherapeut moet en waar voor?

Voor veel mensen is het onduidelijk wanneer je precies naar een fysiotherapeut moet en hoe je daar eigenlijk bij komt. Een afspraak met de fysio wordt in het begin vaak geregeld via de huisarts. Wanneer er bepaalde pijnen of oudere blessures zijn zal dit tijdens een consult besproken worden. Op basis van een consult wordt vaak bepaald of je vervolgens doorverwezen wordt. Eenmaal bij de therapeut wordt verder gekeken naar de oorzaken en eventuele therapiesoorten die nodig zijn. Ook de duur van de therapie verschilt per soort en hoe lang het kan duren voordat het verholpen of verminderd is.

Welke fysiotherapie praktijk kan je het beste bezoeken

Vaak heeft de huisarts contact met verschillende fysiotherapeuten die snel kunnen helpen, na het consult met de huisarts wordt de beste match uitgekozen. Veel praktijken specificeren zich op bepaalde behandeling soorten. Al hebben de grotere praktijken vaak medewerkers die elk een andere fysiotherapie soort geleerd hebben. Veel praktijken die samenwerken met de huisarts zijn betrouwbaar en beschikken over deskundig personeel dat precies weet wat ze doen en hoe ze alles het beste kunnen aanpakken. Het is wel fijn om een goede connectie te hebben met de fysio aangezien het zo zou kunnen dat je veel tijd spendeert samen, al is dit ech