Gezonder Nu
Image default
Diensten

De ultieme gids voor schoonmaakwerkzaamheden op kantoor

Het schoonhouden van je kantoor is een absolute noodzaak voor de gezondheid en het welzijn van je personeel. Ervoor zorgen dat je kantoor regelmatig schoon is kan ook helpen om een productievere werkplek te creëren en het gemakkelijker maken om belangrijke documenten en voorwerpen bij te houden. Maar wat moet je precies schoonmaken op kantoor? Hier is een uitgebreide lijst van schoonmaakwerkzaamheden op kantoor die helpen om je werkplek netjes, opgeruimd en georganiseerd te houden. 

 

Stap 1: afstoffen

Stof alle oppervlakken af, waaronder bureaus, archiefkasten, computerschermen, toetsenborden, vensterbanken en ander meubilair. Dit helpt de hoeveelheid stofdeeltjes in de lucht te verminderen, die schadelijk kunnen zijn voor medewerkers met ademhalingsproblemen of allergieën. 

 

Stap 2: Stofzuigen

Stofzuig of veeg alle vloeren regelmatig. Dit helpt de ophoping van vuil en stof te verminderen en zorgt ervoor dat je kantoor er netjes en verzorgd uitziet. Zorg ervoor dat je alle tapijten, hardhouten vloeren en tegelvloeren stofzuigt voor een grondige reiniging. 

 

Stap 3: Vuilnisbakken legen

Leeg vuilnisbakken dagelijks (of zo nodig twee keer per dag). Dit helpt voorkomen dat onaangename geuren zich ophopen in het kantoor en ontmoedigt insecten om zich in je werkruimte te vestigen.  

 

Stap 4: Veeg de vloeren

Veeg regelmatig (minstens eenmaal per week) alle oppervlakken af met een ontsmettingsmiddel. Dit doodt ziektekiemen en verwijdert vuil dat zich tijdens het normale dagelijkse gebruik van de ruimte door werknemers en bezoekers heeft opgehoopt.

 

Stap 5: Zorg voor schone ramen

Was de ramen regelmatig met glasreiniger om vlekken veroorzaakt door vingerafdrukken of vuile handen te verwijderen, evenals opgehoopte stofdeeltjes op vensterbanken of richels buiten de ramen zelf.

 

Stap 6: vergeet de kleine dingen niet

Reinig deurknoppen, lichtschakelaars, telefoons, toetsenborden/muizen, waterfonteinen/dispensers/kranen enz. regelmatig met desinfecterende doekjes om de overdracht van ziektekiemen te voorkomen tussen werknemers die deze voorwerpen dagelijks tijdens hun dienst delen. 

 

Hulp bij het schoonmaken.

Heb jij hulp nodig bij het schoonmaken van jouw kantoor? Dat is zeker niet vreemd! Je bent waarschijnlijk al meer dan genoeg tijd kwijt met je dagelijkse taken. Als je hulp nodig hebt, is het zeker een goed idee om eens een kijkje te nemen bij EW facility services. Zij verzorgen de schoonmaak voor jouw bedrijf van A tot Z.

 

https://www.ew.nl/