Gezonder Nu
Image default
Diensten

Tips voor een schone container

Wanneer je een container hebt of huurt, wil je natuurlijk wel dat deze een beetje schoon blijft.  Vooral op warme dagen kan afval gaan rotten, met ongedierte zoals maden en nare luchtjes tot gevolg. Dat is het laatste wat je wil bij je winkel- of bedrijfspand. Met de tips die je leest in dit artikel houd jij de container zo goed mogelijk schoon en dat is natuurlijk hartstikke fijn! Lees zeker even verder als je benieuwd bent naar de tips of container huren Rotterdam!

Maak hem soms schoon

De container schoonmaken hoeft echt niet heel vaak te gebeuren, maar het is wel een klusje wat eens in de zoveel tijd gedaan moet worden. De container kan eenvoudig goed schoongemaakt worden dus doe dit ook zeker. Gebruik hiervoor allesreiniger of groene zeep met een grote borstel of bezem. Gebruik eerst water op de container schoon te spuiten, waarna je hem met de borstel of bezem en de zeep goed kunt schoonmaken. Dit is een klusje wat zo gedaan is, maar wat wel erg goed werkt om de container eens in de zoveel tijd helemaal te reinigen. 

Voorkom stank uit de container

Het kan zijn dat er een vieze geur uit de container komt. Dit wordt vaak veroorzaakt door rottend eten wat nog in de container is achtergebleven. Heel vervelend die geur en dat wil je natuurlijk voorkomen. Gooi daarom een heel klein beetje baking soda op de bodem van de container. Dit laagje zorgt ervoor dat nare luchtjes geabsorbeerd worden! Heel handig dus deze snelle en makkelijke tip.

Waar zet je de container weg?

Ook is het van belang dat je de container op een logische plek wegzet. Zet de container met de warme dagen zoveel mogelijk in de schaduw bijvoorbeeld. Dit is erg belangrijk als je stank wilt voorkomen. In de winter is het juist handig om de container een beetje op een beschutte of overdekte plek te zetten. Zo blijft hij droog en vriest het niet aan.

 

https://www.renewi.com/nl-nl/over-renewi/locatie/container-huren-rotterdam