Gezonder Nu
Image default
Diensten

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een goede massage creme?

Uiteraard is er weinig net zo lekker als een goede massage en het geheime ingrediënt voor de ultieme ervaring is een goede Massage creme. Iedereen houdt wel van een goede massage bij een professionele masseuse, toch is dat thuis vaak wat moeilijker te bereiken. Niet alleen omdat de masseurs vaak opgeleid zijn met verschillende technieken maar ook omdat zij precies weten welke producten het beste gebruikt kunnen worden. Een goede crème kan al ontzettend veel verschil maken maar waarom eigenlijk? En is er ook nog veel verschil tussen een crème en een olie?

Wat zijn de verschillen tussen een crème en een olie voor massages

Er zitten wel degelijk een aantal verschillen tussen een goede massage olie en een crème, de een is echter niet per sé beter dan de ander. Het is namelijk voornamelijk afhankelijk van voorkeur welk product het fijnst wordt gevonden. Het verschil zit voornamelijk in de textuur van de producten. Een olie wordt vaak wat sneller warmer en soepeler terwijl een crème vooral erg rijk en voedend is. Een crème zal ook sneller zorgen voor een fijn laagje op de huid die een bepaalde bescherming biedt die door sommigen als fijn wordt beschouwd. Ook is het zeker niet onbelangrijk om te kijken naar de verschillende ingrediënten, dit kan namelijk ook een duidelijk verschil aangeven per olie of per creme.

Andere voordelen van het gebruik van massageproducten

Het is over het algemeen zeker een aanrader om in ieder geval een voedend massage product zoals een olie of crème te gebruiken. Bij een massage is er uiteraard veel aanraking met de huid en wanneer de huid stroef is kan het zeer oncomfortabel of zelfs pijnlijk zijn. Ook wordt de huid dan niet voldoende beschermd waardoor de huid kan beschadigen, dat is uiteraard niet het doel van een goede massage. Vooral wanneer het makkelijk voorkomen kan worden door het aanschaffen van de juiste producten. Soms duurt het iets langer om het juiste product te vinden maar het is zeker de moeite waard.