Gezonder Nu
Image default
Geneeskunde

Nitril handschoenen kopen online

De meest voorkomende soorten handschoenen die in ziekenhuizen worden gebruikt, zijn latex-, vinyl- of nitrilhandschoenen. Deze handschoenen hebben verschillende eigenschappen, afhankelijk van de situatie waarvoor ze worden gebruikt. Latex handschoenen kunnen worden gebruikt voor taken zoals het toedienen van injecties, maar ze mogen niet worden gedragen bij de zorg voor patiënten met een allergie voor latex, omdat ze slecht kunnen reageren op het handschoenmateriaal en een allergische reactie kunnen veroorzaken. Vinyl- of nitril handschoenen zijn beter.|

Medische handschoenen zijn een soort handschoen die is ontworpen om te worden gedragen door gezondheidswerkers tijdens medische, tandheelkundige en veterinaire procedures.

Medische handschoenen zijn gemaakt van verschillende materialen, waaronder latex, vinyl, nitrilrubber en neopreen. Zo worden Nitril handschoenen gebruikt om de drager en de patiënt te beschermen tegen blootstelling aan bloed of ander potentieel besmettelijk materiaal.

Een handschoen is een kledingstuk dat de hand en een deel van de arm bedekt. Handschoenen worden meestal gedragen bij het hanteren van voorwerpen of het uitvoeren van taken waardoor de handen vuil of besmet kunnen worden, bij het dragen van een rokkostuum of voor persoonlijke bescherming.

Medische handschoenen worden gebruikt om de handen van de drager te beschermen tegen contact met bloed, lichaamsvloeistoffen en andere potentieel besmettelijke materialen.

Nitril handschoenen en latex zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten en stijlen. Het meest voorkomende type medische handschoen is een latexhandschoen. Latexhandschoenen zijn samengesteld uit een dunne laag rubber die zorgt voor een zekere mate van elasticiteit en bescherming tegen vloeistoffen en deeltjes.

De eerste chirurgische wegwerphandschoenen werden in 1887 uitgevonden door Dr. William S. Halstead terwijl hij aan het werk was in het Johns Hopkins Hospital in Baltimore, Maryland. Hij vond dat chirurgen rubberen handschoenen moesten dragen tijdens operaties, omdat ze beter beschermd zouden zijn tegen door bloed overgedragen ziekten zoals tetanus, cholera en hepatitis B.