Gezonder Nu
Image default
Schoonheid

Hoe gebruik je barbicide en waar moet je op letten?

Ben jij nagelstyliste of heb je een nagelstudio? Dan gebruik je uiteraard barbicide. Maar gebruik je het eigenlijk wel op de juiste manier? Wat blijkt. In veel nagelstudio’s gaat het fout. Wil jij weten hoe je barbicide exact moet gebruiken om je instrumenten schoon te maken? Lees dan snel verder en wij vertellen het je.

 

Hoe vaak moet ik de barbicide vloeistof verversen als nagelstudio?

Ondanks dat het desinfectiemiddel zeer sterk is, dien je het wel regelmatig te verversen om aan de hygiëne eisen te voldoen. Wil je dat de barbicide effectief blijft werken? Dan dien je de flacons dagelijks te verversen.

Zijn instrumenten in aanraking geweest met bloed of lichaamsvocht, dan dient het direct ververst te worden.

Let daarnaast ook op de juiste mengverhouding wanneer je de barbicide mengt met water. Heb je te veel barbicide gebruikt of juist veel te weinig? Maak dan opnieuw de juiste verhouding aan.

 

Waar moet ik op letten als ik barbicide gebruik?

Met barbicide dien je voorzichtig om te gaan. Doordat het middel zo sterk is, brengt het ook enkele gevaren met zich mee. Wij hebben voor jou de belangrijkste punten waar je op moet letten op een rijtje gezet: – Voorkom dat het middel in de buurt van kinderen komt
– Maak zorgvuldig je handen schoon na het gebruik van barbicide
– Zorg dat de barbicide niet in aanraking komt met je eten of drinken
– Raak niet je huid en ogen aan na gebruik van barbicide om irritaties te voorkomen
– Draag bescherming! Onder andere beschermende kleding, handschoenen en een veiligheidsbril

 

Gaat het toch mis? Doe dan het volgende:

– Is barbicide na gebruik in contact gekomen met je ogen? Spoel je ogen met water. Trekt het niet weg? Schakel dan een arts in.
– Wanneer barbicide wordt opgedrongen dient er direct een arts ingeschakeld te worden. Het is verstandig om hierbij de verpakking aan de desbetreffende arts te laten zien. Hierdoor kan de arts beter de juiste behandeling bepalen.

Barbicide is geen middel om mee te sollen. Zorg dus altijd dat je barbicide koopt bij een nagelgroothandel met kwaliteit en voorkom problemen.

https://www.nailbar.nl/webshop/merken/barbicide/