Gezonder Nu
Image default
Veroudering

Beauty tips om je huid er jonger uit te laten zien

Ouder worden. De een staat er niet echt bij stil, voor de ander is het een dagelijkse bewustwording als je in de spiegel kijkt. Dat je ouder wordt is natuurlijk op zich een mooi gegeven. Dat je huid dat soms duidelijk laat zien, is dan weer iets minder prettig. Je wordt geconfronteerd met kleine rimpeltjes en oneffenheden in je gezicht en hals, die je voorheen niet had. Kun je daar iets aan doen? Jazeker. Lees onze tips hoe je weer stralend voor de dag komt met huidverjonging.

Wat kun je zelf doen

Een gezonde levensstijl is altijd goed om je huid ook in conditie te houden. Een oudere huid heeft een andere samenstelling van de huidcellen dan een jonge huid en houdt dus bijvoorbeeld minder gemakkelijk vocht vast. Ook is er sprake van minder aanmaak van collageen en elastine. Dit alles bij elkaar maakt je huid minder soepel en veroorzaakt dus eerder de rimpels. Om de natuur een handje te helpen, kun je de volgende dingen doen:

  • Zo min mogelijk alcohol drinken en niet roken. Iedereen weet dat je alcohol en sigaretten het beste kunt mijden, maar als je op zoek bent naar een natuurlijke huidverjonging, dan is dit zeker een belangrijk punt. Het proces van veroudering wordt door het roken en drinken namelijk versneld;
  • Verzorg je huid goed met de juiste producten. Kies voor de dagelijkse verzorging van je huid voor producten die goed hydrateren en die ook afgestemd zijn op jouw huidtype. Hierbij voelt je huid zich optimaal en dat draagt ook bij aan het proces van huidverjonging;
  • Stel je huid niet bloot aan zonlicht. Ook in de winter heb je de huidverjonging zelf in de hand. Want ook als er een winters zonnetje schijnt, is het belangrijk om je gezicht in te smeren met een beschermende factor tegen UV straling tijdens een strandwandeling.

De natuur een handje helpen

Zelfs als je zo gezond mogelijk leeft en gevarieerd genoeg eet, kun je het niet altijd tegenhouden dat je huid verschijnselen van het ouder worden vertoond. Wil je de natuur een handje helpen in het proces vanhuidverjonging, dan zou je dit kunnen doen in de vorm van een laserbehandeling. Je kunt de huidverjongingmet deze methode niet alleen toepassen in het gezicht, maar ook op de handen en in de hals. Het voordeel van deze vorm van huidverjonging is dat je na een aantal weken, al merkbaar resultaat ziet. De huid wordt gestimuleerd om zelf mee collageen aan te maken, waardoor je weer een gladdere huid krijgt. Een huidverjonging via een laserbehandeling geeft een mooi resultaat, zonder dat je een rood of gezwollen gezicht hebt na de behandeling.

Als je kiest voor een vorm van huidverjonging via bijvoorbeeld een lasermethode, kijk dan zorgvuldig naar de verschillende methodes die worden aangeboden. Laat je vooraf goed inlichten, stel al je vragen en let ook op dat er een goede begeleiding en nazorg is. Als je een gezonde leefstijl combineert met een huidverjonging via een laserbehandeling, geniet je extra van het uiteindelijke resultaat. En kijk je voortaan elke ochtend weer met zelfvertrouwen in de spiegel.