Gezonder Nu
Image default
Verslavingen

Hoe kun jij je tanden zelf witter maken?

Altijd al een filmsterrenglimlach willen hebben maar zijn jouw tanden nu eenmaal niet zo mooi wit als je vaak bij bekende personen ziet? Dan is de tijd gekomen om er zelf wat aan te doen en ook jouw tanden witter te maken. Bleken is daarbij een optie maar dit is een chemische procedure waar niet iedereen op zit te wachten. Je kunt echter zelf ook al aardig wat doen om de gelige tanden in je mond witter te maken en dat kan ook op een biologische manier.

 

Kies een product dat doet wat jij wenst

Kijk maar eens online rond of bij de drogist wat er zoal te koop is om je tanden een paar tinten witter te maken zodat jij ook je mooiste glimlach kunt tonen. Er zijn veel verschillende producten te koop die speciaal hiervoor ontwikkeld zijn zoals tandpasta, mondwater en whitening producten zoals een pen of poeder dat je op je tanden doet. Het is persoonlijk welk product je kiest, maar ze hebben in principe allemaal dezelfde werking, met als doel wittere tanden. Daarnaast zijn bepaalde producten ook geschikt om andere mondklachten mee op te lossen dus dan sla je minimaal twee vliegen in één klap.

 

Coco Chai mondwater voor gevoelige tanden

Het Dr. Brite mondwater is bij veel gebruikers geliefd om de mond mee te spoelen. Veel mensen doen dit bij voorkeur na het tandenpoetsen zodat de mond extra fris wordt en dit effect lang behouden blijft. Dr. Brite maakt mondwater met diverse smaken maar als je nog wel eens last hebt van irritaties, gevoelige tanden of ontstoken tandvlees dan is het zeker aan te raden te kiezen voor de Coco Chai variant. Deze is namelijk speciaal daarvoor ontwikkeld.

 

Niet elk mondwater geeft wittere tanden

Het Coco Chai mondwater heeft een zachte en verfrissende smaak die ontstaat door de toevoeging van kokosolie, kardemom, kaneel en kruidnagel. De kokosolie zorgt er samen met het aanwezige zeezout voor dat je tanden witter worden. Mondwater wordt hoofdzakelijk ingezet om een frisse adem mee te krijgen maar als je tanden er meteen minder geel van worden is dat natuurlijk mooi meegenomen. Niet elk mondwater heeft deze eigenschap dus het is wel zaak dat je goed kijkt of dit ermee kan.

 

Altijd veilig gebruik van mondwater

Een mondwater waarmee je je tanden witter kunt maken is het Oxyd8 Healthy Smile mondwater. Hierin zit fluoride dat zorgt voor wittere tanden en dat tegelijkertijd bescherming biedt tegen gaatjes. Het mondwater zorgt ook voor een frisse mond en adem dus dat is handig. Aan het mondwater zijn geen chemische toevoegingen gedaan zodat het veilig gebruikt kan worden door nagenoeg iedereen.

 

Voorkom vervelende bijwerkingen

Het mondwater bevat geen alcohol of SLS, zodat je geen kans loopt op nare bijwerkingen zoals een droge mond, wondjes of irritatie. Spoelen doe je juist om een droge mond verhelpen en als dit erger wordt dan schiet je je doel voorbij. Doordat er enkel gezonde en effectieve ingrediënten in het mondwater zitten, pak je je mondproblemen goed en op een snelle manier aan en ondervind je langdurig effect.

 

Pak vlekken en verkleuringen goed aan

Ook met tandpoeder kun je wittere tanden krijgen. Je bleekt dan feitelijk je tanden maar als je kiest voor een goed poeder met enkel natuurlijke ingrediënten dan kan dit geen schade toebrengen aan je gebit. Een goed voorbeeld van een dergelijk poeder is het Uli Breiter Tandpoeder voor witte tanden. Met dit poeder kun je de aanslag en verkleuringen op je tanden die zijn ontstaan goed aanpakken en krijgen je tanden na verloop van tijd weer de oorspronkelijke witte kleur.

 

Niet witter dan oorspronkelijk

Let wel: waren je tanden nooit helemaal spierwit dan worden ze dat na het gebruik van het tandpoeder natuurlijk ook niet. Je kunt niet verder dan het wit dat je ooit had want anders heb je daar chemicaliën voor nodig. Een groot voordeel van het poeder van Uli Breiter is juist dat er geen mogelijk schadelijke stoffen in zitten zodat het altijd veilig gebruikt kan worden. Er zitten alleen natuurlijke ingrediënten in waarmee je het gebit weer witter maakt.

 

Smeer gel op de tanden met een whitening pen

Een middel met alleen natuurlijke ingrediënten is altijd het beste voor je gebit. Als je graag een gel wilt gebruiken om je tanden op natuurlijke wijze mee te bleken dan is de keuze voor de Dr. Brite Whitening Pen met actieve houtskool een goede. Hierin zitten zowel xylitol, vitamine C als kokosolie zodat je mond goed gehydrateerd en beschermd wordt. De actieve houtskool zorgt er in combinatie met natriumbicarbonaat voor dat je tanden tot wel vier tinten witter kunnen worden. Het middel verwijdert en voorkomt vlekken op de tanden waardoor ze er meteen een heel stuk beter uitzien.

 

Los gelige tanden op met flosdraad en tandenstokers

Gelige tanden kun je ook witter maken door te flossen met een speciaal product zoals Dentek Floss en Picks. Hiermee kun je flossen en een tandenstoker gebruiken en verwijder je tandplak, etensrestjes tussen de tanden en krijgt je mond een schoon en fris gevoel. Daarnaast worden de tanden er witter van en reinig je je tong goed zodat je geen last hebt van een slechte adem of tongbeslag. Zowel de draad als de tandenstoker werken zacht voor tanden en tandvlees.

 

Poetsen zonder het glazuur aan te tasten

Goed je tanden poetsen is belangrijk voor een frisse adem en een goed gehydrateerde mond maar ook om gaatjes te voorkomen. Als je verkleuringen of vlekken op je tanden hebt die je liever niet ziet, kun je deze ook laten verdwijnen door voor de Mara Expert Houtskool Tandpasta voor witte tanden te kiezen. De naam zegt het eigenlijk al: je poetst er je tanden een stuk witter mee. Als je voor een dergelijke tandpasta kiest is het belangrijk dat deze niet te hard schuurt want dat beschadigt het tandglazuur. Met de Mara Expert tandpasta haal je een milde soort in huis die veilig te gebruiken is.

https://www.vraagdetandarts.nl/beste-mondwater/