Gezonder Nu
Image default
Verslavingen

Zo ga je écht gezonder eten

Het lijkt aan de ene kant zo makkelijk om gezonder te eten. Toch lukt het heel veel mensen niet. En, eigenlijk is dat niet eens zo gek. Ons hele systeem in de wereld is qua voedselvoorziening veranderd. Met als gevolg dat ook het aantal mensen met overgewicht gigantisch gegroeid is. Dus, wil je gezonder eten? Dan moet je hierbij leren omgaan met de omgeving. Maar hoe doe je dit nu dan? Door vooruit te denken…

Lunch Amsterdam

Je kent het wel, je spreekt af voor een lunch Amsterdam en dan gaat het mis. Tenminste, dat kan. Maar het is ook heel goed mogelijk om een gezonde lunch in Amsterdam te nemen. Maar niet elk restaurant biedt een gezonde lunch in Amsterdam. Als het hoofdmenu bestaat uit pannenkoeken met spek, vallen je gezonde plannen meteen alweer in duigen. En, nu komt het sociale aspect om de hoek kijken, je wil wel gezellig lunchen met die vriend of die vriendin van jou. Kortom? Je wil ook geen party pooper zijn.

Wat doe je dan? Ten eerste kun je uitleggen dat je gezonder wil gaan eten en het vooraf al bespreekbaar maken. Zo schrikt de ander wat minder snel en kun je misschien een plekje vinden waar ze ook gezonde lunches hebben. Daarnaast is het niet zo dat je als je gezonder wil eten, nooit meer pannenkoeken met spek kunt eten. Ga je toch voor pannenkoeken met spek, terwijl je bijvoorbeeld eigenlijk minder calorieën binnen wil krijgen? Dan kun je ervoor kiezen om bij de avondmaaltijd thuis alleen een salade te eten. Zo krijg je wel veel voedingstoffen en vitamines binnen, maar een stuk minder calorieën, dan bij gerechten met veel koolhydraten en vetten.

Slim boodschappen doen

Het is heel verleidelijk als je weinig eten in huis hebt en honger, om naar ongezonde fastfood te grijpen. Dit voorkom je door thuis altijd standaard iets in huis te hebben dat gezond is en dat je heel snel klaar kunt maken. Denk hierbij aan diepvriesgroentes en vlees, vis of vega in de diepvries. Ook een potje groente dat je snel kunt opwarmen is handig.

Zout en suiker

De ergste trek is misschien wel die in iets zouts of in iets zoets. Het is dan heel moeilijk om niet iets te snaaien. Wat je in dit geval kunt doen, is zoeken naar alternatieven die gezonder zijn. Heb je zin in iets zoutigs? Drink dan bijvoorbeeld een bouillonsoepje. Heb je zin in iets zoets? Zorg er dan voor dat je fruit in huis hebt. Altijd iets zouts of zoets in huis dus dat gezonder is dan bijvoorbeeld chips en snoep. Dat scheelt een boel.

https://restoranto.com/nl/lunch-amsterdam/