Gezonder Nu
Image default
Voeding

Koffiedrinken op een gezonde manier? Dat kan!

Het genieten van een kop koffie in de ochtend wordt vaak gezien als een slechte gewoonte. Zo zou een dagelijkse inname van cafeïne kunnen leiden tot klachten als hoofdpijn, rusteloosheid en angstgevoelens. Daarnaast is aangetoond dat koffiedrinken het stressniveau flink verhoogd. Maar moet je dan helemaal afzien van Nespresso cups kopen? Gelukkig niet! Er zijn namelijk verschillende manieren waardoor je koffie op een gezonde manier kunt drinken.

Drink alleen biologische koffie

Het drinken van biologische koffie is niet alleen beter voor de natuur, het is ook veel gezonder. Op gewone koffie zijn namelijk sporen te vinden van bestrijdingsmiddelen. Vaak wordt gedacht dat schadelijke stoffen hun werking verliezen bij het branden van koffie, maar dit is niet altijd het geval. De bestrijdingsmiddelen die je binnenkrijgt, kunnen onder andere kankerverwekkend zijn. Als je regelmatig koffie drinkt, is het daarom verstandig om over te stappen op biologische koffie. De Koffiejongens is een voorbeeld van een betrouwbaar bedrijf dat duurzame- en gecertificeerde koffie verkoopt.

Voeg geen suiker toe

Het is algemeen bekend dat het innemen van een grote hoeveelheid suiker erg slecht is voor de gezondheid. Daarom is het verstandig om dit niet toe te voegen aan je kop koffie. Als je toch graag de zoete smaak wilt houden, kun je zoeken naar een goede vervanger. Voorbeelden hiervan zijn groene stevia of melasse. Deze vervangers hebben wel de smaak van suiker, maar zijn veel gezonder voor het lichaam.

Vermijd het drinken van koffie voor het slapen

Cafeïne in koffie zorgt ervoor dat je opgewekter wordt en meer energie krijgt. Dit zijn echter geen wenselijke effecten vlak voor het slapen gaan. Probeer daarom het drinken van koffie in de avond te vermijden. Het advies is om na drie uur ‘s middags geen koffie meer te drinken. Het effect van deze drank houdt namelijk zo’n acht uur lang aan.

Gebruik een papieren filter

De laatste tip om het drinken van koffie gezonder te maken, is het gebruik van een papieren filter. Deze houden namelijk verschillende cholesterolverhogende stoffen tegen. Gebruik hierbij wel de bruine filters. De witte zijn namelijk vaak gebleekt, waarbij schadelijke stoffen vrij kunnen komen. Dit is niet gezond voor je lichaam. Met bovenstaande tips kun je op een gezonde manier koffie drinken!

https://dekoffiejongens.nl/nespresso-koffiecups/