Gezonder Nu
Image default
Alternatief

Een strakke huid na het afvallen

Je bent zo goed bezig! Je bent al die kilo’s al kwijt geraakt door goed op je voeding te letten, veel te sporten en veel water te drinken. Maar nu hangt ineens je vel heel erg, maar wees niet ontmoedigd! Ook je vel net als die kilo’s kunnen strakker worden met deze tips.

Het begint bij goede huisverzorging

Goede verzorging van de huid voedt je huid en brengt de elasticiteit terug. Om dit te doen kan je het beste twee keer per dag de huid insmeren met fatsoenlijke crèmes. Vermijd irriterende of uitdrogende stoffen.

Scrub, scrub, scrub!

Door je huid te scrubben verwijder je dode huidcellen. Daarnaast stimuleer je ook de doorbloeding en de aanmaak van nieuwe huidcellen. Door deze nieuwe huidcellen zal je huid strakker worden.

Kies om te scrubben een milde scrub met een fijne korrel die idealiter oplost in water, zoals fijne suiker. Het is daarnaast ook belangrijk om altijd op een natte huid te scrubben omdat de impact dan minder zwaar op de huid is. Zet niet te veel druk en scrub in cirkelvormige bewegingen.

Toning gel       

Een andere manier om de huid strakker te smeren is door gebruik te maken van toning gel. Door tweemaal per dag een toning gel te gebruiken, kan jij de huid voeden met de werkzame stoffen in deze gel. Deze werkzame stoffen zijn onder andere, cafeïne en carnitine, deze stoffen zullen je huid verstevigen en vocht- en vetafbraak bevorderen.

Bescherm de huid tegen de zon

De zon kan je huid zeker voeden, maar te veel blootstelling aan UV kan de elastine vezels in je huid beschadigen waardoor ze sneller zullen verouderen. Door gebruik te maken van zonnebrandcrème zonder schadelijke stoffen kan je de huid beschermen tegen dit verouderingseffect.

Ga trampoline springen

Door te springen op een trampoline stimuleer jij je doorbloeding en lymfestelsel, beide spelen ene belangrijke rol in de afvoer van afvalstoffen. Daarnaast zorgt het springen op een trampoline ook ervoor dat je extra zuurstof inneemt, dit bevordert de elasticiteit van je huid.

Een dagje wellness voor een strakkere huid

Massage en de sauna kunnen ook beide ervoor zorgen dat je huid gezuiverd en gestimuleerd wordt. Als de doorbloeding wordt gestimuleerd dan zal de elasticiteit terug keren!

https://revvi.eu/products/toning-gel