Gezonder Nu
Image default
Alternatief

Hoe kun je cellulite verminderen

Cellulite is een bobbelige structuur van de huid en het onderhuids bindweefsel. Het zijn als het ware vetknobbels die onder de huid ophopen. Hierdoor krijg je last van de zogenoemde sinaasappelhuid. Vooral vrouwen hebben hier last van omdat zij van nature meer oestrogeen en meer vet hebben dan mannen. Maar liefst 85% van de vrouwen heeft hier last van. Hoe normaal cellulite ook is. Als het erg zichtbaar is wil je er het liefst vanaf. Wij geven je wat tips hoe je dit kunt bereiken door bijvoorbeeld je bloedsomloop stimuleren.

 

Hoe ontstaat cellulite

Om te weten hoe je cellulite kunt verminderen is het belangrijk om te weten hoe cellulite ontstaat. Cellulite wordt veroorzaakt door het hormoon oestrogeen. Doordat de vetcellen in het onderhuids bindweefsel toenemen worden de bloedvaten vernauwd. Door de slechte bloedcirculatie kunnen vetten, vocht en afvalstoffen steeds slechter worden afgevoerd. Hierdoor hoopt het op in het bindweefsel en ontstaat cellulite. Omdat dit door het hormoon wordt veroorzaakt kan het dus erfelijk bepaald zijn of je veel of weinig last hebt van cellulite. Maar ook een ongezond eetpatroon en onvoldoende lichaamsbeweging kunnen hiervoor zorgen omdat daardoor meer vet in je lichaam komt. Een ding is in ieder geval zeker. De bloedsomloop verslechtert waardoor de cellulite ontstaat. Daarom is het goed om je te focussen op de bloedsomloop stimuleren.

 

Bloedsomloop stimuleren

Hoe stimuleer je nu je bloedsomloop? Ten eerste, bewegen! Bewegen zal de bloedsomloop stimuleren waardoor de afvalstoffen weer beter worden afgevoerd. Denk hierbij vooral aan sporten waarbij je veel bezig bent met je benen en je armen. Dit zijn namelijk de grootste probleem gebieden. Ga zwemmen of fietsen om je bloedsomloop te stimuleren. Ook de huid masseren zal de bloedsomloop stimuleren. Ben je dus klaar met sporten? Verwen jezelf met een goede massage op je probleemgebieden. Je kunt deze massage uitvoeren met een speciale cellulite-olie. Met deze olie kun je ook gebruik maken van cupping. Cupping is het vacuüm zuigen van cups op de huid. Je beweegt vervolgens deze cups over je probleemgebied heen. Ook hierdoor zal je bloedsomloop stimuleren. Achteraf kun je je nog insmeren met een anti-cellulitecrème om je behandeling helemaal af te maken.

 

https://massagegun.nl/het-stimuleren-van-de-bloedsomloop/