Gezonder Nu
Image default
Alternatief

Jobcrafting maakt je gezonder!

Jobcrafting is een middel waar veel mensen als werknemer gelukkiger van kunnen worden. Het is niet zo dat meteen een werkgever hier bewust mee bezig hoeft te zijn, om van de voordelen van jobcrafting te kunnen genieten. Het kan wel helpen, want voor jobcrafting is vaak wel wat medewerking nodig van je werkgever.

Wat is jobcrafting: verteld door een expert van www.everybodyfrank.com

De expert, werkzaam bij www.everybodyfrank.com weet eenvoudig aan te geven wat jobcrafting is. Jobcrafting is het aanpassen van de baan, op basis van de behoefte van de medewerker. Het uitgangspunt is dus de medewerker in plaats van de baan. Wel is het zo dat met jobcrafting de basis van de functie niet in het geding komt, alsdus de expert bij www.everybodyfrank.com. Want, anders gaat het immers gewoon om een andere functie.

Wat kun je aanpassen?

De expert bij www.everybodyfrank.com geeft aan dat er legio mogelijkheden zijn die je kunt bespreken met je werkgever. Denk aan mogelijk iets andere werktijden die beter passen bij je privé behoeftes. Zo heb je meer werk-privé balans. Het kan ook gaan om welke klus je bijvoorbeeld wanneer doet. Soms is er ruimte om zelf te bepalen, wat je wanneer doet. Op die manier kun je bijvoorbeeld de dingen doen op een moment dat jij daarvoor in de beste flow bent.

Wat is het voordeel van jobcrafting?

Het voordeel van jobcrafting is dat je baan zo meer aansluit bij jouw behoefte. Je sleutelt aan de baan, zodat deze dus meer past bij jouw ideale omstandigheden. Het is dus een manier om van je baan je ideale baan te maken of in ieder geval een leukere baan. Dat levert jou meer plezier op. En zorgt voor meer productiviteit en een betere gezondheid van jezelf.

Tip: een werkgever kijkt niet alleen naar jouw belang, maar ook naar het belang voor het bedrijf. Daarbij wil hij de situatie voor klanten en collega’s ook goed houden. Misschien kun je zo ook met een werkgever meedenken, voor oplossingen zodat zowel jij als je werkgever er blij mee zijn.

https://www.everybodyfrank.com/