Gezonder Nu
Image default
Alternatief

Maximaal resultaat behalen door je spiermassa te vergroten

De spiermassa vergroten is iets wat menig fanatiek sporter graag zou willen. Je spiermassa opbouwen is echter niet iets wat je zomaar van de ene op de andere dag bereikt. Er bestaan een heleboel illegale en gevaarlijke producten (met name op de onlinemarkt) waarmee je binnen een mum van tijd resultaat boekt. Toch kun je ook gespierder worden door een aantal (beginners)fouten te vermijden. Je hebt hiervoor geen wonderpilletje nodig, maar rust, reinheid en regelmaat.

Veelgemaakte fouten

Voedingssupplementen zoals ‘Mass Extreme’ zijn gemaakt voor extreme sporters die hun spiermassa goed willen opbouwen. Toch heb je niet per se een product als Mass Extreme nodig om een fatsoenlijke bundel spieren te kweken. Er zijn een aantal zaken waardoor je mogelijk weinig tot geen resultaat zult zien. Als je zorgt dat je deze fouten niet maakt, komt het met jouw spieren helemaal goed. Allereerst moet je echt een persoonlijk trainingsschema hebben. Een schema wat speciaal voor jou gemaakt is en past bij jouw lichaam en doel. Heb je geen dergelijk schema, dan train je dus ook niet efficiënt. Een andere veelgemaakte fout is niet zwaar genoeg trainen. Om spierkracht te kweken, moet je zorgen dat je jouw lichaam wat zwaarder belast dan gewoonlijk. Alleen dan krijg je meer spiermassa. Je kunt bijvoorbeeld je gewicht zwaarder maken of de sets of herhalingen verhogen. Verder is het essentieel dat je voeding goed is. Dit betekent voldoende eiwitten en calorieën. Daarnaast is je levensstijl essentieel. Als jij doordeweeks keihard traint en goed eet, maar in het weekend altijd veel drinkt, rookt en amper slaapt, zul je geen vooruitgang zien. Bovendien is het noodzakelijk om te noteren waar je staat en wat het doel is. Progressie begin je daadwerkelijk te zien zodra je dit ook goed kunt bijhouden in een daarvoor bestemde app of ouderwets in een schriftje.

Spiermassa en vetmassa

Je vetmassa kun je helaas niet omzetten in spiermassa, al denken veel sporters dat dit kan. Je kunt wél meer spiermassa kweken, terwijl je ondertussen vet aan het verliezen bent. Overigens is dit zeer lastig realiseerbaar. Toch is het beter om je te richten op één hoofddoel. Je gaat voor vetverlies of voor het kweken van spiermassa. Het beste is om je te laten begeleiden door een personal trainer die samen met jou een schema opstelt en je helpt met het bereiken van je doelen op dit gebied.

https://snelweerslank.nl/mass-extreme/