Gezonder Nu
Image default
Alternatief

Wat is Reiki, wat zijn de voordelen en principes

Reiki is een techniek die in Japan is ontstaan en bestaat uit het opleggen van handen om energie van de ene persoon op de andere over te dragen. Men gelooft dat het op deze manier mogelijk is de energiecentra van het lichaam, de zogenaamde chakra’s, op één lijn te brengen, waardoor het energetisch evenwicht wordt bevorderd dat nodig is om lichamelijk en geestelijk welzijn te handhaven.

Belangrijkste voordelen van Reiki behandeling

1. Vermindert stress en angst symptomen

Deze vorm van therapie kan een uitstekende bondgenoot zijn bij de behandeling van angst, vanwege het gevoel van ontspanning en welbehagen dat erdoor ontstaat.

Bijgevolg is het met Reiki ook mogelijk de symptomen van stress, die angst veroorzaken, te verminderen, het gevoel van innerlijke rust te bevorderen en te dienen als een kalmerend middel, omdat het gebruik maakt van ademhalings- en meditatietechnieken.

2. Hulp bij de behandeling van depressie

Reiki kan worden gebruikt om te helpen bij de behandeling van depressie, omdat het door de toepassing van de technieken van het opleggen van handen mogelijk is de vitale energie van het lichaam op één lijn te brengen en de symptomen die door deze ziekte worden veroorzaakt te verminderen.

Reiki kan worden gebruikt in combinatie met medicamenteuze behandeling en kan de positieve effecten versterken.

3. Vermindert chronische pijn

De ontspanning die tijdens de beoefening van Reiki wordt teweeggebracht, draagt bij tot de vermindering van chronische pijn, zoals rugpijn en hoofdpijn, omdat het in staat is om bijvoorbeeld spanningen en spiervermoeidheid te verminderen.

Zo kan het nodig zijn het gebruik van pijnstillers en spierverslappers te verminderen, maar het is raadzaam een arts te raadplegen, die een orthopeed of neuroloog kan zijn.

4. Verbetering van de kwaliteit van het leven

Door de technieken die in Reiki worden toegepast kan men de kwaliteit van het leven verbeteren, aangezien het een soort therapie is die emotionele spanning losmaakt, de geest reinigt en innerlijke ontspanning bevordert.

Reiki brengt gevoelens van hoop, welzijn, vreugde, vrede en zelfvertrouwen naar boven en dit maakt het mogelijk om dagelijkse taken met meer gemak en meer geestkracht uit te voeren.

Ben jij ook benieuwd geworden naar een reiki behandeling