Gezonder Nu
Image default
Alternatief

Zo begin je wel met sporten!

Einstein zei het al ‘als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg’. Voor veel mensen is het zo vaak hetzelfde ritueel. Een nieuwe gewoonte in willen lassen, maar uiteindelijk stopt het vaak na een kleine poging. Met name het beginnen met sporten lijkt voor veel mensen een onmogelijke opgave. Wil jij graag beginnen met sporten, maar mislukt het tot nu toe altijd weer? Dan is dit artikel voor jou.

Begin anders

In plaats van weer de sportschoenen aan te trekken en vervolgens twee keer te gaan hardlopen en weer te stoppen, kun je het ook anders doen. Hier gaat het toevallig over hardlopen, maar je kunt het principe natuurlijk ook op heel veel andere sporten plakken. Het gaat erom dat doen wat je deed, niet werkt. Dat weet je immers al en dat werkte niet.

Wat wel werkt? Dat is anders beginnen. Zo kun je bijvoorbeeld beginnen door eerst helder te maken, wat je met meer sporten wil bereiken. Stel dat je bijvoorbeeld fitter wil zijn, dan kun je jezelf voorstellen dat je fit een aantal trappen kunt lopen, zonder dat je uitgeput staat te hijgen. Vervolgens ga je de volgende zaken visualiseren:

Wat moet je ervoor doen om fit die trappen te lopen? Ga vervolgens alleen nog maar eens in je hoofd, voorstellen wat daarvoor nodig is. Wat moet je doen, hoe vaak? Wanneer? Hoe meer concreet jij je beeld krijgt, hoe beter je weet wat je nodig hebt. Stel je voor hoe het voelt als je al fit die trap op en af kunt lopen.

Sportschool Borne

Vervolgens ga je niet op eigen houtje aan de slag, maar ga je bijvoorbeeld aan de slag bij sportschool Borne. Bij sportschool Borne heb je alle juiste spullen die je nodig hebt voor een optimale training. Het is ook handig dat je een trainingsmaatje hebt bij sportschool Borne, zo heb je niet alleen een verplichting voor jezelf om naar de sportschool te gaan, maar ook sociaal. Het is natuurlijk niet leuk als je jouw sportmaatje in de steek zou laten. Zo help je elkaar.

https://www.fitintwente.nl/sportschool-borne/