Gezonder Nu
Image default
Geestelijke gezondheid

4 manieren om je dag een kickstart te geven

Of je nu net wakker wordt of al uren wakker bent, een ochtendroutine kan een geweldige manier zijn om je dag goed te beginnen. Zelfs als je geen ochtendmens bent, zijn er tal van manieren om je ochtenden productiever en positiever te maken.

Meditatie

Meditatie is een van de krachtigste hulpmiddelen om je te helpen een voorsprong op de dag te krijgen. Het helpt je om gefocust en kalm te blijven, waardoor je productiever kunt zijn in je dagelijkse taken. Meditatie helpt mensen ook om beter te slapen, waardoor ze weer fris wakker worden en klaar zijn voor de komende dag. Mensen die regelmatig mediteren, ervaren hun hele leven meer aandacht en aanwezigheid. Koop om te beginnen meditatiekussens en houd een meditatie dagboek bij.

Pilates

Hoewel je misschien denkt dat Pilates alleen voor mensen is die heel, heel fit willen worden, is het eigenlijk een geweldige manier om je dag te beginnen. Pilates helpt niet alleen met houding en uitlijning, maar het versterkt ook de kernspieren van het lichaam. Dit betekent dat je in je dagelijks leven minder snel geblesseerd zult raken als je regelmatig Pilates beoefent. Je kunt het zelfs thuis of in een studio doen.

’s Ochtends als eerste water drinken

‘S Morgens vroeg water drinken is een van de beste manieren om je dag een kickstart te geven. Naast het helpen reguleren van je lichaamstemperatuur en hydratatie, helpt het ook bij het wegspoelen van gifstoffen en afvalstoffen die zich ’s nachts kunnen ophopen. Zorg ervoor dat je de hele dag door water drinkt door elke dag de helft van je gewicht in ons te drinken. Als je een nog gemakkelijkere manier wilt om te onthouden hoeveel water je moet drinken, probeer dan gewoon ongeveer 2 liter per dag te drinken.

Journalen

Journaling is een eenvoudige oefening die je kan helpen doelen te stellen en je te concentreren op je prioriteiten. Daarnaast sta je stil over de dingen waar je dankbaar voor bent. Het is ook een geweldige manier om te verwerken wat er de afgelopen dag of week in je leven is gebeurd. Journaling helpt je je hoofd leeg te maken door je een uitlaatklep te geven voor al je gedachten en gevoelens, zelfs als die gevoelens negatief zijn.