Gezonder Nu
Image default
Geestelijke gezondheid

De kracht van sporten

Sporten is een activiteit die een positief effect kan hebben op ons leven. Het is niet alleen goed voor ons lichamelijk welzijn, maar het kan ook veel voordelen bieden voor onze geestelijke en emotionele gezondheid. In de blog gaan we kijken waarom sporten nou juist zo goed voor je is.

Lichamelijk welzijn

Een van de meest voor de hand liggende voordelen van sporten zijn de fysieke voordelen. Regelmatige lichaamsbeweging helpt bij het opbouwen van spieren, het versterken van botten en het verbeteren van onze hele fysieke conditie. Het kan ook helpen bij het houden van een gezond gewicht. Ook verminderd het risico op obesitas. Verder worden dan gevolgen als diabetes en hartziekten vermindert.

Bovendien kan sporten de doorbloeding verbeteren wat de kans op een te hoge bloeddruk vermindert. Ook het risico op hartaandoeningen vermindert door sporten. Het is dus een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl.

Weet jij nog niet of je in de sportschool wilt sporten of dat je liever thuis blijft? Lees deze blog om te kijken of je liever naar de sportschool wilt of toch thuis wilt sporten.

Geestelijke gezondheid

Sporten heeft niet alleen voordelen voor ons lichaam, maar ook voor onze geestelijke gezondheid. Het kan stress verminderen door de productie van cortisol te verlagen. Dit is een stresshormoon. De aanmaak van endorfine wordt met sporten juist gestimuleerd en creëert een gevoel van welzijn en geluk.

Goed sporten is goed slapen

Verder zorgt genoeg sporten ook voor een betere nachtrust. Een betere slaapkwaliteit is belangrijk voor onze geestelijke gezondheid. Als je goed geslapen hebt dan heb je ook minder snel last van angst of depressie.

Betere concentratie

Sporten stimuleert de bloedtoevoer naar de hersenen. Dit kan de concentratie en het geheugen verbeteren. Dat zal zeker nuttig zijn in ons dagelijks leven, of we nu aan het werk of studeren zijn.

http://2binsite.nl/