Gezonder Nu
Image default
Geestelijke gezondheid

Wat te doen wanneer uw kind een psychologische aandoening heeft

Het kan vaak lastig zijn voor zowel u als ouder, als voor uw kind, wanneer hij/zij leidt aan een psychologische aandoening. Veel mentale problemen worden onopgemerkt waardoor het kind niet de juiste verzorging krijgt dat het nodig heeft. De termen ADHD, ADD, autisme en depressie zijn relatief nieuwe begrippen in de medische wereld. Waar precies de grenzen liggen, wat de beste behandelmethode is of waar het vanaf komt, is nog onbekend. Gelukkig leren artsen en neurowetenschappers ieder jaar meer over deze en soortgelijke mentale aandoeningen, waardoor de behandelmethodes steeds beter worden. Wat te doen wanneer u vermoedens heeft dat uw kind leidt onder een van deze problemen? In dit artikel staat een stappenplan dat u in zo’n geval kunt gebruiken.

 

Psychiatrisch onderzoek

Wanneer u ervan overtuigd bent dat er iets mentaal mis is met uw kind, dan kunt u ervoor kiezen professionele hulp in te schakelen. Een psychiater is erop getraind menselijk gedrag te observeren, afwijkingen te herkennen en er een bepaalde term aan te koppelen. Voor veel mensen klinkt het als iets negatiefs wanneer er een term wordt gekoppeld aan bepaald gedrag. Echter, het kan juist hele positieve effecten hebben door dit te doen. Ten eerste geeft het een vorm van rust voor uw kind als ze weten dat ze niet de enige zijn die deze problemen hebben. Ten tweede is het prettig voor de omgeving, omdat ze iets hebben om rekening mee te houden. Op school kunnen ze bijvoorbeeld extra aandacht of privileges krijgen waardoor ze alsnog het beste eruit halen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan extra tijd voor een toets.

 

Neurofeedback praktijk Groningen

Als u bang bent dat uw kind niet de juiste beoordeling heeft gekregen van een psychiater of u vermoedt dat er meer aan de hand is, dan is Neurofeedback praktijk Groningen misschien wel de geschikte plek om aan te kloppen. Bij Neurofeedback praktijk Groningen scannen ze letterlijk de hersenen van de cliënten om er precies achter te komen welk deel actief -en welk deel non-actief is, bij het verrichten van bepaalde handelingen. Hierdoor kan er precies gekeken worden naar een passende behandelmethode voor uw kind. Tevens voorkomt deze manier van hersenonderzoek een valse diagnose.

https://www.neurobics.nl/