Gezonder Nu
Image default
Gewichtsverlies

Tips voor een paar heerlijke koolhydraatarme recepten

Als je op zoek bent naar tips voor een paar heerlijke koolhydraatarme recepten, dan ben je hier aan het juiste adres. Wij zullen je een paar tips geven voor opties om de koolhydraten te vervangen in de drie maaltijden van de dag: ontbijt, lunch en avondeten. Voor nog meer tips raden we je aan om de receptendatabase op het internet te bekijken, want hier vind je heel veel recepten die koolhydraatarm en makkelijk zijn.  

 

Koolhydraatarme ontbijt opties

Voor een koolhydraatarm ontbijt is het belangrijk dat je dus geen of weinig koolhydraten eet. Dingen zoals muesli en ontbijtgranen kun je dus niet eten, maar er zijn veel meer opties die je wel mag eten. Zo kun je bijvoorbeeld een lekker schaaltje yoghurt met vers fruit maken of dit tot een smoothie omtoveren. Een lekker eitje met groentes en een worstje is natuurlijk ook een heerlijk ontbijt dat ook nog eens koolhydraatarm is. 

 

Koolhydraatarme lunch

Veel mensen vinden het lastig om een koolhydraatarme lunch te maken. Bij lunch denk je namelijk meteen aan brood en daar zitten natuurlijk koolhydraten in. Onze tip om dit te vervangen is om bijvoorbeeld een salade bomvol groente en lekkere noten en misschien zelfs feta te maken. Ook kun je een soort wrap maken, maar dan met saladebladeren. Pak grote saladebladeren, doe hier lekkere saus en toppings in en je hebt een koolhydraatarme wrap. 

 

Koolhydraatarm avondeten

Koolhydraatarm eten is dus ook geen pasta of rijst. Gelukkig kun je tegenwoordig heerlijke vervangers vinden in de supermarkt. Vervang de rijst bijvoorbeeld met bloemkool rijst of de spaghetti met courgette-spaghetti. Deze opties zijn koolhydraatarm en daarnaast erg gezond. Met een lekker sausje, wat vlees of vis en groente erbij proef je bijna niet het verschil. Ook kun je hier natuurlijk gaan voor een gezonde salade met een goed stuk vlees, vis of vega ernaast.