Gezonder Nu
Image default
Gewichtsverlies

Detox voeding voor een optimale detox kuur Citroen is de basis van vele detox-diëten Citroenen zijn

Citroen is de basis van vele detox-diëten

Citroenen zijn een hoofdbestanddeel van veel detox-diëten, en daar is een goede reden voor. Ten eerste zitten citroenen boordevol antioxidant vitamine C, wat goed is voor de huid en voor het bestrijden van ziekte vormende vrije radicalen. Bovendien heeft de citrusvrucht een alkalisch effect op het lichaam, wat betekent dat het kan helpen de pH-balans van het lichaam te herstellen, wat het immuunsysteem ten goede komt. Probeer je dag te beginnen met warm water en een schijfje citroen om gifstoffen weg te spoelen en je systeem te reinigen. Een detox kuur 5 dagen of een detox kuur 7 dagen zitten vol met citroenen en gembers tegen misselijkheid en een verbeterde spijsvertering.

Gember tegen misselijkheid

Als te veel vet voedsel of alcohol problemen heeft veroorzaakt voor je spijsvertering, kan het de moeite waard zijn om wat gember aan je dieet toe te voegen. Gember is niet alleen geweldig voor het verminderen van misselijkheid, maar het kan ook helpen de spijsvertering te verbeteren, een opgeblazen gevoel tegen te gaan en gasvorming te verminderen. Daarnaast bevat gember veel antioxidanten en is het goed voor het versterken van het immuunsysteem. Om je spijsvertering een handje te helpen, kun je een slokje gemberthee nemen of wat vers geraspte gember toevoegen aan een vruchten- of groentesap.

Knoflook

Knoflook staat al lang bekend om zijn hartvoordelen, maar scherp voedsel is ook goed in het ontgiften van het lichaam. Knoflook is niet alleen antiviraal, antibacterieel en antibioticum, maar het bevat ook de chemische stof allicine die de aanmaak van witte bloedcellen bevordert en helpt bij het bestrijden van gifstoffen. Knoflook kun je het beste rauw eten, dus voeg wat geperste knoflook toe aan een saladedressing om de smaak en je gezondheid een boost te geven.

Artisjok

Als je je onlangs te veel hebt toegegeven aan vet voedsel en alcohol, is het toevoegen van wat gestoomde artisjokbladeren aan je maaltijden een geweldige manier om je lichaam weer op het goede spoor te krijgen. Bolartisjokken zitten boordevol antioxidanten en vezels en kunnen het lichaam ook helpen vet voedsel te verteren. Bovendien staat de artisjok bekend om zijn vermogen om de functies van de lever te stimuleren en te verbeteren – het belangrijkste middel om toxines van het lichaam te bestrijden.

Rode biet

Voor degenen die een snelle gezondheidsbevorderende opname van voedingsstoffen nodig hebben, kun je niet veel beter doen dan rode biet. Verpakt met magnesium, ijzer en vitamine C, is de groente onlangs geprezen als een superfood vanwege de vele gerapporteerde gezondheidsvoordelen. Rode biet is niet alleen geweldig voor de huid, het haar en het cholesterolgehalte, maar het kan ook helpen bij het ontgiften van de lever, waardoor het een ultiem detoxvoedsel is. Om van de voordelen te genieten, kunt u proberen rauwe rode biet toe te voegen aan salades of te nippen aan wat bietensap.

Groene thee

Hoewel het technisch gezien geen voedingsmiddel is, zou geen enkel ontgiftings plan compleet zijn zonder regelmatige consumptie van essentiële vloeistoffen. Vloeistoffen zijn essentieel om onze organen gezond te houden en om gifstoffen uit het lichaam te spoelen, en het drinken van groene thee is een geweldige manier om je inname te stimuleren. Groene thee is niet alleen een goede afslankdrank, maar bevat ook extreem veel antioxidanten. Onderzoek heeft ook gesuggereerd dat het drinken van groene thee de lever kan beschermen tegen ziekten, waaronder leververvetting.

https://gezondernu.n/detox-voeding-voor-een-optimale-detox-kuur