Gezonder Nu
Image default
Gezondheid van vrouwen

Wat is Whey proteine?

Wanneer je sportschoolhobby wat serieuzere vormen begint aan te nemen kun je bijna niet om sportvoeding en supplementen heen. Als fanatieke bodybuilder krijgen je spieren namelijk het nodige te verduren. Om je spieren snel te laten herstellen en om je spiermassa te doen groeien heb je stoffen als ijzer en proteïne in hogere mate nodig. Een eiwitshake als Gold Standard Whey is speciaal samengesteld voor sporters, en bevat de juiste doseringen van alle stoffen die jij als sporter nodig hebt.

Wat is sportvoeding?

Als je pas bent begonnen met sporten weet je misschien nog niet wat al die spierbonken in de sportschool iedere dag staan te drinken. De kans is groot dat het hier om proteïne- of eiwitshakes gaat. Supplementen zoals Gold Whey Standard worden doorgaans in poedervorm geleverd, dat opgelost in water een gezonde eiwitshake geeft. Zulk Gold Standard Whey poeder zit boordevol proteïne. Een enkele dosis van zo’n 30 gram bevat maar liefst 24 gram van het stofje. Dat is ongeveer drie keer zoveel eiwit als in een stuk vlees van hetzelfde gewicht zit. Ook bevat een eiwitshake een flinke hoeveelheid calorieën om je lijf van de nodige energie te voorzien.

Enkele voordelen van een eiwitshake

Krijg sneller voldoende proteïne binnen

Het is best mogelijk is om met genoeg vlees en zuivelproducten voldoende proteïne binnen te krijgen. Je moet je echter wel realiseren dat krachtsporters tot wel twee keer zo veel eiwitten nodig hebben als de gemiddelde persoon. Sport je intensief en weeg je rond de 70 kilogram, dan betekent dit dat je lichaam iedere dag zo’n 110 gram proteïne verbruikt. Wie een 40-urige werkweek heeft en ook nog meerdere keren per week sport heeft wellicht niet altijd zin en tijd om extra maaltijden te gaan koken. Het nemen van een eiwitshake met Gold Standard Whey supplementen bespaart je deze tijd, en zorgt toch dat je de nodige eiwitten binnenkrijgt.

Neem enkel de stoffen op die je echt nodig hebt

Veel mensen nemen de stap naar de sportschool in de eerste instantie om lichaamsvet en cholesterol kwijt te raken. Deze mensen proberen naast het sporten zoveel mogelijk te vermijden om te veel te eten. Wie fanatiek sport zal echter wel meer moeten eten om het lichaam van voldoende bouw- en brandstoffen te voorzien. Naast de nuttige stoffen zoals eiwit en ijzer krijg je met gewoon voedsel vaak ook stoffen binnen waar je niet op zit te wachten, zoals vetten en suikers. Gold Standard Whey is zo samengesteld dat het enkel de gezonde stofjes bevat, en niet de overtollige vetten en suikers die in veel normale voeding zitten.

Optimale vertering van voedingsstoffen

Wat samenstelling betreft is Gold Standard Whey een stuk minder complex dan de meeste gewone voeding. Daar komt nog eens bij dat shakes met proteïne vaak ook andere stofjes bevatten, die het transport van eiwit, ijzer en andere stoffen versnellen. Wanneer je vlak voor je training een eiwitshake neemt wordt de proteïne in je shake soms al tijdens het trainen omgezet in spiermassa. Dit verkleint de afbraak van spieren en kan ook de beruchte spierpijn na het trainen verminderen.