Gezonder Nu
Image default
Alternatief

Het behalen van jouw fitness doelen met behulp van personal training

De een gaat sporten om meer spiermassa te krijgen, de ander om af te vallen en sommige mensen sporten ook puur omdat ze daardoor lekkerder in hun vel zitten. Het halen van deze doelen kan voor sommigen lastig zijn, omdat ze niet precies weten hoe ze deze doelen moeten behalen.

 

Training op maat

Een personal trainer kan in zo’n geval uitkomst bieden. Een personal trainer zorgt er niet alleen voor dat jij je doelen behaalt, maar ook dat jij dit doet op een manier die het beste voor jou is. Zo kijkt een personal trainer samen met jou naar een vorm van sporten die het beste aansluit op jouw interesses. Vervolgens zullen zij samen met jou een schema opstellen waarin jij ziet welke oefeningen jij op welke dagen moet voltooien. Weet jij nog niet hoe jij deze oefeningen moet doen? Dan zullen ze samen met jou gaan oefenen, zodat jij zeker weet dat jij jouw spieren op de juiste manier traint. In veel gevallen trainen sporters onder begeleiding van een personal trainer zeker één keer per week samen met hun trainer.

 

Voeding

Maar het fit worden draait niet alleen om sporten. Ook voeding speelt een belangrijke rol. Of je nu wilt afvallen of juist wilt aankomen, het juiste voedingsschema kan je hierbij helpen. De meeste personal trainers zullen je dan ook kunnen adviseren over welke voeding jij nodig hebt om jouw doelen te behalen.

 

Fysiotherapie en herstel

Voor mensen die kampen met blessures, of herstellende zijn van een ziekte of aandoening kan een combinatie van personal training en fysiotherapie voordelig zijn. In dat geval ligt de focus met name op het rustig opbouwen van de juiste spieren en motoriek, waarbij de trainingen ondersteund worden met herstellende fysiotherapie behandelingen.

 Il Fiore Maastricht

Bij Il fiore in Maastricht bieden ze zowel personal training als fysiotherapie aan, zodat er altijd iemand is die jou kan helpen met het behalen van jouw doelen, of deze nu gericht zijn op afvallen, spieropbouw, herstel of een ander persoonlijk doel.

https://www.ifhc.nl/