Gezonder Nu
Image default
Geestelijke gezondheid

Waarom mentale gezondheid net zo belangrijk is als fysieke gezondheid

Als het gaat om gezondheid zijn we ons heel bewust van onze fysieke gezondheid. We weten dat gezond eten belangrijk is en dat regelmatig fruit en groente eten ons beter maakt. Maar als het om mentale gezondheid gaat weten we vaak niet zo goed wat we moeten doen.

Mentale gezondheid is net zo belangrijk als fysieke gezondheid omdat het invloed heeft op hoe we ons voelen, denken en uiteindelijk gedragen. Sterker nog: mentale gezondheid kan ook invloed hebben op onze fysieke gezondheid, aangezien mentale gezondheidsproblemen zoals depressie en angststoornissen vaak gepaard kunnen gaan met fysieke klachten zoals rugpijn, hoofdpijn en misselijkheid.

Daarnaast kan een goede mentale gezondheid ons beter helpen om beter om te gaan met stress. Ook helpt het je om problemen sneller aan te pakken en helpt het je om je beter te concentreren op je doelen in dit leven. Probeer daarom je mentale gezondheid als een prioriteit te zien. 

Welke dingen helpen je bij een betere mentale gezondheid?

  • Voldoende slaap: mensen die meer uitgerust zijn hebben minder last van angstklachten. Dit komt omdat je beter in staat bent om prikkels te verwerken.
  • Regelmatige beweging: door te blijven bewegen zul je minder stresshormonen aanmaken en dit zal je uiteindelijk helpen om je mentaal beter te voelen.
  • Gezond eten: dit is niet alleen goed voor je fysieke gesteldheid, maar ook je mentale gezondheid.
  • Connecties maken: we zijn sociale wezens die behoefte hebben aan contacten met mensen. Dit is heel gezond voor ons.
  • Hulp: mocht je er zelf niet meer uitkomen, dan is het aan te raden om professionele stress hulp te zoeken.