Gezonder Nu
Image default
Voeding

Succesvol afvallen, door niet te fanatiek te zijn

Anno 2021 zijn van de Nederlanders boven de 18 jaar er meer mensen met overgewicht, dan zonder overgewicht. Dat is eigenlijk een schrikbarend gegeven. Iets wat overigens wel werd voorspeld, ervan uit gaande dat we qua gewicht de tendens in Amerika gingen volgen. Hoor jij ook bij die mensen met overgewicht en wil je eindelijk eens op een succesvolle wijze afvallen? Dan heb je hier drie tips die jou wellicht kunnen helpen.

Eetschema met shoarma

Wat een veelgemaakte fout is, dat is om ineens een heel erg streng dieet te volgen. Wat valt daar onder? Eigenlijk is een heel streng dieet, een dieet dat je niet jouw hele leven kunt volhouden. Wees dus eerlijk en leg de lat niet te hoog. Doe je dat toch? Dan ben je eigenlijk jezelf voor de gek aan het houden.

 Je weet heus wel dat dit niet realistisch is. Wat is dan wel een realistisch eetschema? Dat is een schema waarin je bijvoorbeeld één keer in de week gewoon shoarma of patat of pizza mag eten. Je mag best een keer genieten van iets wat niet zo gezond is. Door dat jezelf toe te staan, is het namelijk veel makkelijker om het eetschema vol te houden.

Niet zozeer sporten

Veel mensen willen ook sporten om af te vallen. Toch is dit niet vaak de beste manier. Je kunt wel degelijk afvallen door te sporten, maar dit gaat lang niet zo hard als met het aanpassen van jouw eetschema. Natuurlijk is sporten wel gezond, dus laat je hierdoor niet tegenhouden.

Wat wel belangrijk is om het niet allemaal tegelijk op te pakken. Het duurt een tijdje voor een gewoonte veranderd is. Dus tegelijk anders eten en beginnen met sporten, maakt het moeilijker om het door te zetten. Wat wel kan, is bijvoorbeeld na een maand een ander eetschema te volgen, te beginnen met sporten. Wees ook hierin niet te fanatiek. Je wilt het over een week ook nog volhouden toch?

Virtuele maagband

Een hele nieuwe manier van succesvol afvallen, is met een virtuele maagband. In plaats van onder het mes te gaan, met alle risico’s van dien, kun je ook een aantal hypnosesessies ondergaan. Dan denkt jouw onderbewuste namelijk dat je een maagband hebt. Hoewel het eigenlijk dus een fictieve maagband is, een virtuele maagband. Het gevolg van zo’n virtuele maagband? Dat je lichaam het idee heeft dat je niet meer zulke grote porties kunt eten.

https://hypnosezorg.nl/toepassingen/virtuele-maagband/