Gezonder Nu
Image default
Voeding

De voordelen van pre workout

Ongeveer 30 minuten tot een uur voor je training is het verstandig om na te denken over een pre workout snack of supplement – ​​het doel van pre workout voeding is om je spieren te voorzien van de benodigde energievoorziening en ondersteuning voor je training. Het bestaat normaal gesproken uit eiwitten en eenvoudige koolhydraten, zodat het gemakkelijk kan worden verteerd en goed kan worden gebruikt.

De energievoorraad neemt snel af tijdens het sporten, pre workout helpt je trainingsplan en doelen te ondersteunen. Hier onderzoeken we de voordelen die pre workout voeding kan hebben voor jouw prestaties en doelen.

Verbeter je prestaties met de beste pre workout supplementen

Eiwit is nodig om eiwitsynthese te laten plaatsvinden. Eiwitsynthese moet hoger zijn dan, of gelijk zijn aan de snelheid van eiwitafbraak voor spieronderhoud en groei. Eiwit is een belangrijke voedingsstof om spieronderhoud en groei te ondersteunen, zodat je elke herhaling kunt laten tellen.

De Pre workout kopen supplementen bevatten creatine, dit draagt bij aan het verzadigen van jou spier creatine voorraden. Deze zijn namelijk van nature schaars. 

Voorkom dat je te snel moe wordt

Omdat het energieniveau tijdens het sporten afneemt, kunnen jouw spieren vermoeid raken en te snel uitgeput raken. Wanneer pre workout voeding de juiste voedingsstoffen bevat, bereidt je jouw lichaam voor op optimale prestaties met een hoog energieniveau. Wanneer je lichaam energie direct beschikbaar heeft om te verbranden, kan je lichaam elke herhaling tellen zonder vroeg moe te worden.

Eiwitafbraak verminderen

Voor het verkrijgen en behouden van spierweefsel moet de eiwitsynthese minimaal gelijk zijn aan de snelheid van eiwitafbraak. Idealiter zou de eiwitsynthese de snelheid van eiwitafbraak moeten overschrijden. BCAA’s zijn de bouwstenen van eiwitten. Je moet ook extra aminozuren binnen krijgen via eiwitbronnen in de voeding. Door het eiwitgehalte hoog te houden, door je spiervoorraden te verzadigen, wordt voorkomen dat je spieren worden afgebroken voor energie.

https://www.trainandgain.nl/pre-workout.html