Nieuwe artikelen

Panko en rijstpapier: ideaal in de Aziatische keuken

Panko is een Japans product, dat op dezelfde wijze wordt gebruikt als paneermeel in de Europese keuken. Het zorgt ervoor dat gefrituurde en gebakken producten een knapperig jasje krijgen. De grondstof van het product is gestoomd brood, dat gemaakt is van tarwebloem, gist , glucose en plantaardig vet. Panko is een stuk grover van structuur dan paneermeel, waardoor de gerechten een lekkerder knapperig korstje krijgen. Als je het vervelend vindt dat het korstje zo krokant is, kun je het wat fijner krijgen door er met een deegroller overheen te rollen.

  1. Hoe gebruik je panko?

De wijze waarop je met panko werkt is vrijwel hetzelfde als hoe paneermeel wordt gebruikt. De te bakken producten, zoals vlees, vis, kip, etc., worden eerst bestoven met een klein beetje bloem. Daarna haal je ze door een laagje losgeklopt ei en vervolgens door een bord met panko. Het is belangrijk dat de producten volledig met een laagje panko worden bedekt. Daarna kunnen de producten worden gefrituurd. Gebruik vet met een temperatuur van circa 180 graden. In droge vorm kan panko lang worden bewaard, zelfs enkele jaren. Een voorwaarde is, dat het op een koele droge plek wordt bewaard.

  1. Vietnamese loempia’s

Een van de belangrijkste ingrediënten voor de bereiding van spring rolls of Vietnamese loempia’s is rijstpapier. Dat zijn hele dunne vellen, die gemaakt zijn van rijst. Ze worden meestal gebruikt als omhulsel van allerlei lekkere vullingen, zoals loempia’s. Rijstpapier is goed te vergelijken met de vellen die nodig zijn om wraps te maken. Rijstpapier is alleen veel dunner. Als het gebakken is kun je de vellen waar wraps van zijn gemaakt onderscheiden van rijstpapier, doordat de vellen voor de wraps veel donkerder zijn. Rijstpapier blijft na het bakken bijna wit. Het is ook mogelijk om rijstpapier te frituren tot een soort kroepoek, maar dat is een speciale soort rijstpapier die hele kleine sesamzaadjes bevat.

Tags:

Registreer u vandaag nog en word lid van ons platform

Wil jij jouw blogs delen en een breed publiek bereiken? Wacht niet langer en registreer je vandaag nog op Gezondernu.nl

Gerelateerde artikelen die u mogelijk interesseren

Gerelateerde berichten

Wat is Mounjaro en waarin verschilt het van Ozempic?

Mounjaro is de nieuwere broer van Ozempic en werkt anders Mounjaro is een nieuw afvalmedicijn dat steeds populairder wordt, vooral omdat veel mensen zeggen dat het beter werkt dan Ozempic. Het werkzame bestanddeel heet tirzepatide en dat doet iets slimmers dan alleen maar je hongergevoel remmen. Waar Ozempic één hormoonreceptor nabootst, pakt Mounjaro er twee tegelijk aan! Dat zorgt ervoor dat je niet alleen minder trek hebt, maar ook dat je lichaam beter omgaat met suiker en vet. Mijn huisarts legde het uit als een dubbele aanpak in plaats van een enkele. Klinkt ingewikkeld, maar het resultaat is dat mensen vaak meer afvallen met Mounjaro dan met Ozempic. Een nicht van mij stapte over van Ozempic naar Mounjaro omdat ze was vastgelopen in haar gewichtsverlies. Met Mounjaro ging het ineens weer verder! Afvallen met Mounjaro lijkt effectiever, maar het is ook duurder en heeft andere bijwerkingen. Voor sommige mensen is

Gepubliceerd door Gezonder Nu.nl