Gezonder Nu
Image default
Geestelijke gezondheid

Het belang van een goede mindset voor alles wat je doet in het leven

Mensen denken dat mindset coaching iets is voor managers van middelbare leeftijd, maar zelfs 17- en 18-jarigen, met name meiden, melden zich steeds vaker aan voor deze specifieke manier van coaching.

Veel jonge mensen vergeten dat ze nog een lange weg te gaan hebben. Mindset coaching is een cruciale stap om je zelfvertrouwen terug te winnen. Natuurlijk zijn velen in het begin nogal sceptisch, omdat ze bang zijn dat waar je over praat gedeeld kan worden met anderen. Ook schamen ze zich voor hun situatie. Maar na reeds kort tijd zien ze de negatieve dingen die ze doen en waar die toe leiden. Ze beginnen al snel te begrijpen dat je je positiever gaat voelen en krijgen als ze andere keuzes in hun leven zouden maken. Waarbij kleine successen het zelfvertrouwen al enorm laten groeien. Ze gaan zich realiseren dat ze heus geen sociale media nodig hebben om zichzelf te blijven vergelijken met andere mensen en te zoeken naar goedkeuring van anderen.

Anders dan therapie

Mindset coaching is niet te verwarren met therapie. Je gaat naar therapie omdat er iets kapot is en je wilt dat het wordt gerepareerd. Coaching is vaak kortdurend en zeer positief en doelgericht, terwijl therapie veel langzamer en veel dieper kan gaan.

Succesvolle mensen hebben iets met elkaar gemeen

Waarom schijnen sommige mensen alleen maar te schitteren bij alles wat ze aanpakken en doen in hun leven, terwijl anderen worstelen om zelfs hun verborgen talenten te vinden? De realiteit is dat wat je denkt over jezelf en je capaciteiten een enorme rol kan spelen in hoe je leven is en hoe je jezelf presenteert.

Hoewel ze allemaal hard hebben gewerkt om die ambitieuze doelen te bereiken, hadden de mensen die een aantal van de grootste doelen hebben bereikt, allemaal iets gemeen. Ze hadden allemaal de juiste mindset en geloofden dat ze die doelen konden bereiken. Mindset is een krachtige kracht die belangrijk is om te begrijpen en je zal helpen je doelen te bereiken.

Een positieve mindset zet je dromen om in realiteit

Denk aan jezelf als een voetballer. Misschien ben je niet zo’n sportliefhebber, maar dat hoeft ook niet om deze analogie te snappen! Als je niet gelooft dat je team kan winnen, zal dat invloed hebben op de manier waarop je speelt. Je zult niet zo goed presteren omdat je in je hoofd al verloren hebt. Dit geldt voor alles wat je doet in het leven. Als je gelooft dat je iets kunt bereiken, zul je harder werken om dat doel te bereiken. Meer weten over hoe dit werkt? Bezoek snel de website van Milou Borren om meer te lezen over mindset!